Vermoedelijke opstelling Oranje: Berghuis in de basis

Vermoedelijke opstelling Oranje: Berghuis in de basis

14 oktober 2020 – De opstelling van het Nederlands elftal voor het Nations League-duel met Italië kent ten opzichte van de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina vier wijzigingen, vermoedt het Algemeen Dagblad. Bondscoach Frank de Boer ruimt in Bergamo basisplaatsen in voor Hans Hateboer, Donny van de Beek, Memphis Depay en Steven Berghuis.Hateboer krijgt in zijn Bergamo de voorkeur boven Denzel Dumfries, die tegen Bosnië een matige wedstrijd speelde. Naast hem in de defensie vindt de Atalanta-verdediger Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. Clubgenoot van Hateboer, Marten de Roon, is er vanwege een schorsing niet bij tegen Italië. Zijn plek op het middenveld wordt overgenomen door Van de Beek. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum completeren de middelste linie.

Voorin zal De Boer zijn opstelling op twee plekken wijzigen. Donyell Malen is ten opzichte van de laatste wedstrijd de enige aanvaller die blijft staan. Memphis, terug van een schorsing, zal in plaats van Luuk de Jong als spits starten. Quincy Promes speelde tegen Bosnië niet zijn beste wedstrijd en is zijn basisplaats kwijt. Berghuis, die zondag juist goed inviel, krijgt vanaf de aftrap een kans.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Jasper Cillessen; Hans Hateboer, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Daley Blind; Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong; Steven Berghuis, Memphis Depay, Donyell Malen

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 4 december 2020