Chiellini: "De Ligt kan de beste verdediger van de wereld worden"

13 oktober 2020, 23:25

Giorgio Chiellini komt woensdagavond in actie in het Nations League-duel tegen Nederland. De verdediger van Italië kreeg vorige week een trap tijdens de training en wilde naar eigen zeggen geen risico nemen tegen Polen, maar keert tegen Oranje weer terug in de basis. In aanloop naar die wedstrijd spreekt hij met veel lof over een aantal Nederlandse spelers. 

"Memphis is een geweldige spits", zegt Chiellini over de eerste Nederlander die ter sprake komt in zijn gesprek met de NOS. De verdediger had Memphis al vaker als directe tegenstander tegenover zich. "We hebben met Juventus tegen Lyon gespeeld en toen zag ik al wat hij allemaal kon. Ik heb ook gezien hoe goed hij is voor zijn nationale ploeg. Hij heeft een fantastische techniek en is heel snel. Hij is absoluut de gevaarlijkste speler van Nederland, maar ze hebben veel goeie spelers. Van Dijk, De Jong, Wijnaldum. We moeten scherp zijn, want het wordt een lastige wedstrijd."

Ook Matthijs de Ligt, Chiellini's ploeggenoot bij Juventus, komt ter sprake. De oud-Ajacied is er door een blessure niet bij deze interlandperiode, maar zijn herstel loopt volgens Chiellini voorspoedig. "Ik denk dat hij over drie, vier weken weer kan spelen", zegt de Italiaanse vedette. "Hij is een fantastische speler en kan in de komende jaren een van de - of misschien wel de beste verdediger van de wereld worden. Hij is pas 21, maar mentaal is hij al dertig."

In plaats van De Ligt komt de Italiaanse voorhoede tegenover Stefan de Vrij te staan. Ook hij maakt indruk in de Serie A. Zo ook op Chiellini. "De Vrij heeft zich enorm ontwikkeld in de laatste jaren. Vorig jaar had hij een fantastisch seizoen. Bij Conte (Antonio Conte, zijn trainer bij Inter, red.) zit hij misschien wel op de juiste plek. Hij bereikt nu ook de beste leeftijd voor een verdediger. Tussen de 28 en 32, dat is qua volwassenheid de beste leeftijd. Nederland heeft gewoon drie fantastische verdedigers, dus het wordt lastig om te scoren morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen