Gelijk verdeelde doelpuntenregen bij Duitsland tegen Zwitserland

13 oktober 2020, 22:45   Bijgewerkt: 13 oktober 2020, 23:25

Duitsland en Zwitserland hebben elkaar dinsdagavond in een spectaculair duel op een gelijkspel weten te houden. Het Nations League-duel in groep 4 van League A eindigde in 3-3. De Duitsers slaagden er daardoor niet in om de koppositie van Spanje, dat zelf verloor, te veroveren.

De Zwitsers kwamen in Keulen het best uit de startblokken. Al na vijf minuten kopte Dinamo Zagreb-spits Mario Gavranovic de 0-1 binnen. De 0-2 volgde even later toen Remo Freuler met een fraai stiftje Manuel Neuer wist te kloppen. Het antwoord van Duitsland volgde al snel via Timo Werner. Zijn 1-2 bepaalde de ruststand.

De tweede helft maakte het spektakelstuk compleet. In vijf minuten tijd werd het 3-3. Kai Havertz maakte in de 55e minuut gelijk namens Duitsland, waarna Gavranovic met zijn tweede van de avond Zwitserland weer op voorsprong zette. Vervolgens was het Serge Gnabry die met een fraai hakje de eindstand op 3-3 bepaalde. In de slotfase was er ook nog een rode kaart voor Zwitser Fabian Schar, die zijn tweede gele moest incasseren.

Spanje onderuit tegen Oekraïne

In dezelfde poule wist Oekraïne verrassend te winnen van Spanje. Viktor Tsygankov, middenvelder van Dinamo Kiev, maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Ondanks de nederlaag blijft Spanje met zeven punten koploper in de Nations League-poule. Duitsland volgt door het gelijkspel met zes punten, evenveel als Oekraïne. Zwitserland staat laatste met slechts twee punten.