Mancini looft 'sprankelend en aanvallend voetbal' van Oranje

13 oktober 2020, 21:37

Roberto Mancini wil niet teveel conclusies trekken uit de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bosnië-Herzegovina. Oranje had het in die wedstrijd heel moeilijk en kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De bondscoach van Italië zag bij Nederland hetzelfde gebeuren als bij zijn eigen ploeg. 

"Ik heb de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië gezien. Het leek op onze wedstrijd tegen Bosnië", vertelde Mancini dinsdagavond op de persconferentie. "Tegen een ploeg die met elf man verdedigt, is balbezit alleen niet voldoende. Het neemt niet weg dat Nederland sprankelend en aanvallend voetbal speelt. Het is een sterke ploeg met veel talent, die elke wedstrijd beter wordt."

Mancini sluit niet uit dat zijn ploeg hetzelfde zal spelen als in de eerdere ontmoeting met Oranje, toen Italië met 0-1 won. "Toen konden we beschikken over Nicolò Zaniolo en Lorenzo Insigne (beiden nu geblesseerd, red.), maar we kunnen nu ook voor eenzelfde tactiek kiezen. We doen het goed de laatste tijd en hopen dat we onze kansen meer gaan benutten."

Die laatste taak hoopt Ciro Immobile woensdagavond op zich te nemen. De spits deed niet mee tegen Moldavië (oefenduel) en Polen (Nations League), maar staat tegen Nederland wel aan de aftrap. "Het zijn drukke tijden voor de spelers. Daarom heb ik drie spitsen opgeroepen voor deze drie wedstrijden. Tegen Nederland is het de beurt aan Immobile. Giorgio Chiellini keert ook terug en daarnaast zullen er nog vier of vijf wijzigingen plaatsvinden."

El Shaarawy

Mancini kan tegen Oranje ook gewoon beschikken over Stephan El Shaarawy. Er heerste paniek in het Italiaanse kamp toen de aanvaller positief werd getest op het coronavirus, maar een tweede test heeft uitgewezen dat hij toch niet besmet is. Ook het doorgaan van de wedstrijd staat daarom niet meer ter discussie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen