Jong Oranje plaatst zich voor EK na ruime zege op Cyprus

13 oktober 2020, 20:07

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor het EK van 2021. Jong Cyprus werd met 0-7 verslagen, waardoor de Nederlandse talenten praktisch niet meer in te halen zijn. De ploeg won alle acht de duels in de EK-kwalificatiepoule en zette een indrukwekkend doelsaldo van veertig voor en drie tegen neer. 

Pas na rust kwam Jong Oranje echt los. In de eerste 45 minuten was Ryan Gravenberch de enige die zijn naam op het scorebord wist te zetten, door met een fraaie knal van twintig meter de bal rechts langs de keeper binnen te schieten. Na rust nam Jong Oranje al snel afstand van de thuisploeg toen Ekkelenkamp en Sierhuis binnen twee minuten beiden wisten te scoren. Ekkelenkamp maakte er later nog eentje bij; Sierhuis zette zelfs een hattrick op zijn naam. Myron Boadu, die wegens het overtreden van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373813/boadu-wegens-disciplinaire-redenen-niet-in-basiself-jong-oranje/,_blank,bepaalde regels] op de bank moest beginnen, nam als invaller ook een doelpunt voor zijn rekening.

Voor plaatsing voor het EK was Nederland los van de eigen wedstrijd ook afhankelijk van de resultaten op andere velden. Dat Jong België en Jong Noord-Macedonië verloren, kwam Jong Oranje daarom goed uit. De ploeg kan in theorie nog ingehaald worden door Portugal, maar behoort dan alsnog tot de beste nummers twee. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen