Boadu wegens 'disciplinaire redenen' niet in basiself Jong Oranje

Boadu wegens 'disciplinaire redenen' niet in basiself Jong Oranje

13 oktober 2020 – Myron Boadu is bij Jong Oranje niet zomaar buiten de basis gehouden. Volgens interim-bondscoach Marcel Groninger, die de vanwege corona afwezige bondscoach Erwin van de Looi vervangt, heeft hij zich niet aan bepaalde regels gehouden. De spits van AZ zit wel op de bank.

"Myron is voor ons een heel waardevolle kracht, maar hij had deze interlandperiode helaas wat moeite met de discipline binnen de ploeg", aldus Groninger tegenover FOX Sports. "Overal zijn regels en daar moet je je aan houden. Dat ging deze keer wat minder." Wat er precies is voorgevallen, wil hij niet zeggen. "Als je het niet erg vindt, zou ik dat graag binnen Jong Oranje houden."

Jong Oranje neemt het vanavond op tegen Jong Cyprus in een wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule. De ploeg is nog altijd ongeslagen koploper met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden en kan zich bij winst vanavond kwalificeren voor het EK van 2021. Daarvoor moeten de uitslagen op de andere velden wel meezitten. Vanwege de reserveplek van Boadu staan Kaj Sierhuis en basisdebutant Joshua Zirkzee vanavond samen in de spits. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021