'Ajax-assistent Poulsen in beeld voor vacature bij FC Kopenhagen'

'Ajax-assistent Poulsen in beeld voor vacature bij FC Kopenhagen'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 oktober 2020 – Ajax moet mogelijk vrezen voor een vertrek van assistent-trainer Christian Poulsen (40). De rechterhand van Erik ten Hag wordt genoemd bij de Deense topclub FC Kopenhagen, om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Die club ontsloeg afgelopen weekend de Noorse coach Stale Solbakken en moet zodoende op zoek naar een vervanger.

Poulsen is sinds 2019 assistent bij Ajax, nadat de Deen een rijke carrière had als voetballer. Hij speelde onder andere voor Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool, Ajax én twee periodes bij FC Kopenhagen, de club waar hij zijn loopbaan als voetballer ook afsloot. Hoewel hij nog geen ervaring heeft als hoofdcoach, wordt zijn naam wel genoemd door onder andere TV2 Sport om terug te keren bij de Deense topclub. 

FC Kopenhagen kende dit seizoen echter niet alleen een matige start in de Deense competitie, met slechts één zege in de eerste vier duels. Ook werd de ploeg uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, door AZ-opponent NK Rijeka. Het werd Solbakken fataal, ondanks dat hij al sinds 2013 aan het roer stond bij FC Kopenhagen.

gerelateerd