Trippier en Chilwell weg bij Engelse selectie, ophef over Kane

13 oktober 2020, 12:52   Bijgewerkt: 13 oktober 2020, 12:57

Kieran Trippier en Ben Chilwell hebben de nationale ploeg van dinsdag Engeland verlaten. Het duo kampt met fysieke problemen en is om die reden niet beschikbaar voor het Nations League-duel met Denemarken. Over Tottenham Hotspur-aanvaller Harry Kane is daarnaast veel te doen.

Dat heeft de FA bekend gemaakt. Chilwell (Chelsea) en Trippier (Atlético Madrid) keren zodoende terug naar hun clubs, desondanks heeft bondscoach Gareth Southgate nog genoeg opties over op de backpositie: met Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker en Reece James zijn er nog drie andere rechtsachters, die ook als linksachter kunnen worden opgesteld. Chilwell kwam tegen België niet in actie, Trippier deed negentig minuten namens The Three Lions.

Ophef over Kane

Verder sprak Tottenham Hotspur-manager José Mourinho zich uit over de inzetbaarheid van Harry Kane, die kampt met lichte dijbeenspierklachten. Daarom kwam hij tegen België slechts als invaller binnen de lijnen, terwijl Southgate de hoop uitsprak tegen Denemarken wel weer volledig over hem te kunnen beschikken. "Ik hoop dat ze de spelers respecteren. Ik ga niet bellen om te vragen of te smeken om mijn spelers niet te laten spelen", laat Mourinho weten in de Engelse media. De Portugees hoopt echter wel dat Kane gespaard wordt voor het Nations League-duel tussen Denemarken en Engeland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen