Eredivisie verwacht géén nieuwe competitiestop

13 oktober 2020, 08:12

Waar het amateurvoetbal dinsdagavond vermoedelijk te horen krijgt dat de competitie in elk geval tijdelijk wordt stilgelegd, is het betaalde voetbal niet bang voor een tweede stop van de Eredivisie en Eerste Divisie. Doordat er inmiddels goed contact is met de beleidsbepalers in Den Haag, wordt er ditmaal gewoon doorgevoetbald, ondanks de afwezigheid van de fans.

Dat is de verwachting van Eric Gudde, Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie) althans volgens het Algemeen Dagblad. En die werd ook meermaals uitgesproken. Volgens De Jong is 'de lijn open' en is er veel contact, zo vertelt hij tegenover de ochtendkrant. "En niet alleen met het ministerie, hoor. Ook met alle relevante politieke partijen en fractievoorzitters is er met regelmaat contact."

Volgens de voormalig Feyenoord-bestuurder is er wel degelijk iets veranderd ten opzichte van eerder dit kalenderjaar toen het voetbal moest stoppen. "Laat ik het zo samenvatten: eerst sprak het voetbal vooral over Den Haag en Den Haag over het voetbal. Nu praten Den Haag en het voetbal mét elkaar. En dat is een wezenlijk verschil", stelt De Jong, die samen met Gudde aandacht voor het profvoetbal heeft gekregen de laatste tijd.

Lees ookGudde zou stilleggen betaald voetbal 'onbegrijpelijk' vinden

"Het betaald voetbal is naast topsport ook topamusement en zorgt wekelijks voor miljoenen kijkers bij FOX Sports en de NOS", aldus De Jong. "De sport ontlast daarmee de publieke ruimte. De mensen die thuis voor de televisie zitten, zorgen in elk geval niet voor drukte op plekken waar het in deze tijd beter niet druk kan zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen