'Grote winterplannen van Koeman: Memphis, Wijnaldum én García'

'Grote winterplannen van Koeman: Memphis, Wijnaldum én García'

13 oktober 2020 – Ronald Koeman haalde deze transferzomer alleen Sergino Dest naar FC Barcelona, maar de Nederlandse coach is voorlopig nog niet uitgeshopt. In de winterstop wordt er opnieuw gekeken naar de mogelijke komst van Eric García, Georginio Wijnaldum én Memphis Depay. Het trio heeft één duidelijke overeenkomst: allemaal hebben ze een in 2021 aflopende verbintenis.Volgens El Mundo Deportivo gaat de club in vanaf januari dan ook op koopjesjacht. Dat het opnieuw achter Memphis aan zou gaan, werd eerder al geschreven. De Nederlander van Olympique Lyon hoefde in de zomer maar acht miljoen euro te kosten en die prijs zal in de winter alleen maar lager liggen, zeker als Memphis (26) niet bijtekent bij Lyon. Mocht Ousmane Dembélé opnieuw niet willen vertrekken, dan zou Martin Braithwaite een optie zijn om te verkopen en financiële ruimte te maken. 

Lees ookMemphis verwacht in winter opnieuw geïnteresseerde clubs

Ook Wijnaldum (29) staat nog altijd hoog op de lijstjes van de Catalanen. De Nederlander heeft met Thiago een flinke extra concurrent gekregen bij Liverpool, waar zijn verbintenis bovendien in 2021 afloopt. Volgens het Spaanse medium wordt in januari afgetast of hij dan al haalbaar is, of dat de club nog een half jaar moet wachten. In dat geval wacht Barça nog zes maanden en is hij gratis op te pikken. Van dit trio zou hij wel de minste prioriteit hebben.

De door FC Barcelona opgeleide García staat ook nog altijd hoog op het lijstje van de club, die in de zomer geen twintig miljoen euro voor hem wilde betalen. Dat was de vraagprijs van Manchester City, maar die zal volgens het Spaanse medium in de winterstop beduidend lager liggen. Niet alleen hebben The Citizens vier andere opties centraal achterin, ook is het de laatste kans om financieel nog wat over te houden aan García.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020