Dit is hoe Verbeek met Oranje tegen Italië zou spelen

Dit is hoe Verbeek met Oranje tegen Italië zou spelen

12 oktober 2020 – Het Nederlands elftal neemt het woensdag voor de tweede keer in ruim een maand tijd op tegen Italië. De laatste ontmoeting tussen de landen eindigde in een verdiende 0-1 voor de Italianen, die de wedstrijd in Amsterdam van begin tot eind domineerden. Als Gertjan Verbeek het voor het zeggen zou hebben, zou hij Oranje woensdag in een nieuw systeem laten spelen.Bij het programma Peptalk van Ziggo Sport geeft Verbeek uitleg bij zijn 5-3-2-systeem. "Het ligt er een klein beetje aan hoe de Italianen spelen. Dat is niet helemaal duidelijk. Ze kunnen met drie achterop of in 4-3-3 spelen. Wel is duidelijk dat in de vorige wedstrijd tegen Italië onze rechterkant werd overlopen", aldus de trainer.

Tegen Italië had Hans Hateboer als rechtsback het erg lastig. Lorenzo Insigne kwam als linksbuiten veel naar binnen, waardoor Leonardo Spinazzola als linksachter er vaak overheen kwam. "Volg je hem of blijf je in de zone? In de vorige wedstrijd was dat totaal niet duidelijk. In de rust hebben ze dat toen wat veranderd. Ik zou Hateboer meer in de zone houden en met drie achterop spelen, het middenveld versterken en misschien wel met twee spitsen spelen", zegt Verbeek.

Verbeeks opstelling: Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk, Blind, Aké; Wijnaldum, F. de Jong, Van de Beek; Berghuis, Memphis

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021