Champions League-record lonkt voor Dortmund-wonderkind (15)

12 oktober 2020, 17:34   Bijgewerkt: 12 oktober 2020, 18:06

Het moment dat het grote publiek kennismaakt met Youssoufa Moukoko komt steeds dichterbij. De pas vijftienjarige aanvaller van Borussia Dortmund viert op 20 november zijn zestiende verjaardag en mag daarna debuteren in de Bundesliga. Het is niet ondenkbaar dat het wonderkind binnenkort ook zijn kunsten in de Champions League gaat vertonen.

Borussia Dortmund gaat de piepjonge aanvaller op de B-lijst voor de Champions League zetten, bevestigt technisch directeur Michael Zorc maandag aan Bild. Op deze lijst mogen spelers staan die op of na 1 januari 1999 geboren en vanaf hun vijftiende verjaardag minstens twee jaar voor de desbetreffende club hebben gespeeld. Spelers van zestien mogen op de lijst worden gezet als zij de laatste twee jaar voor de club zijn uitgekomen.

In theorie kan Moukoko op 24 november, vier dagen na zijn zestiende verjaardag, tegen Club Brugge zijn Champions League-debuut maken. Als hij dan speeltijd krijgt, is hij de jongste speler in het miljardenbal ooit. Het record staat nu nog op naam van Celestine Babayaro, die in 1994 toen hij 16 jaar en 87 dagen oud was namens RSC Anderlecht in de Champions League speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen