'FC Volendam schorst Vlak na bezoeken corona-feestje'

12 oktober 2020, 19:51

Jari Vlak (rechts op foto) ontbrak maandag op de training van FC Volendam. De 22-jarige middenvelder is volgens NH Sport disciplinair gestraft zijn omdat hij zaterdagavond aanwezig was op een illegaal feest in Volendam. De Eerste Divisie-club bevestigt dat een van zijn spelers op het bewuste feest was, maar niet dat het om Vlak gaat.

In de nacht van zaterdag op zondag brak de politie een illegaal feest in Volendam af waarbij zeker 32 personen aanwezig waren. Burgemeester Sievers van de gemeente Edam-Volendam heeft de feestgangers een brief gestuurd waarin ze duidelijk maakt dat een speler van FC Volendam het feest heeft bezocht. 'Bij FC Volendam heeft een clusterbesmetting plaatsgevonden en zijn vele mensen besmet geraakt. Het is dus goed mogelijk dat op jullie samenkomst een potentiële verspreider aanwezig', valt in de brief te lezen.

Vlak zou een geldboete hebben ontvangen en lijkt de wedstrijd tegen Jong PSV van aanstaande vrijdag aan zich voorbij te moeten laten gaan. Wim Jonk, trainer van FC Volendam, wilde maandag niets kwijt over de reden van de afwezigheid van Vlak. "Daar kan ik niet op ingaan helaas", zei hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen