KNVB verschuift 41 duels door interlands en Europese duels

12 oktober 2020, 15:26

De KNVB heeft de voetbalkalender behoorlijk op de schop gegooid. De bond heeft besloten om voor liefst 41 wedstrijden in de Eredivisie en de Eerste Divisie een ander speelmoment te vinden. Dat er vier Nederlandse clubs in Europa spelen heeft daar mee te maken, net als het feit dat interlandperiodes een dag langer duren.

Komend weekend zijn er meteen verschuivingen. Ajax - sc Heerenveen zou eigenlijk zaterdag gespeeld worden, maar gaat naar de zondag (14.30 uur). FC Emmen - Fortuna Sittard gaat nu van de zondagmiddag naar de avond (20.00 uur). "Dit seizoen heeft Nederland vier clubs in die hoofdtoernooien. Die gaan we zoveel mogelijk proberen te ondersteunen rond hun Europese duels", laat competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB weten. "Dat is collectief zo afgesproken met alle eredivisieclubs, dus iedereen wist al dat dit eraan kwam."

Er zijn ook andere factoren die ene rol spelen. "In juli gaven we aan dat AZ voor het eerst de 'topclub'-status heeft gekregen in het uitzendschema van FOX Sports. Dat is dezelfde status als Ajax, PSV en Feyenoord. Deze vier clubs spelen in principe nooit op hetzelfde tijdstip." Dat de interlandperiodes een dag langer duren, speelt ook mee. "Als je kijkt naar deze week, dan speelt het Nederlands elftal op woensdag in Italië. Voorheen was dinsdag de laatst mogelijke speeldag en kregen clubs vanaf woensdag hun internationals terug. Nu is dat pas vanaf donderdag en vrijdag en dus hebben clubs aangegeven: wij willen dan niet op zaterdag Eredivisie spelen, maar op zondag. Zelfs als we de week erop met Europese verplichtingen zitten.''

Bekijk hier alle wijzigingen in de Eredivisie en de Eerste Divisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen