Sparta woest na mislopen Dervisoglu: "Schandalig"

12 oktober 2020, 15:09

Sparta wilde in de slotfase van de transfermarkt dolgraag Halil Dervisoglu huren van Brentford, maar de aanvaller tekende uiteindelijk bij FC Twente. Henk van Stee, directeur van Sparta, voelt zich onheus bejegend door de zaakwaarnemer van de aanvaller. De manier waarop de transfer van hem naar Twente is rondgekomen, zint hem totaal niet.

In gesprek met Voetbal International doet Van Stee een boekje open over de gang van zaken. "Het is schandalig hoe dit is gegaan. Ik loop al veertig jaar mee in de voetballerij, maar hier was ik erg verbaasd over." Vorige week donderdag hoorde Van Stee van Brentford dat de aanvaller gehuurd mocht worden. "In de tussenliggende periode had ik ook al contact opgenomen met Halils zaakwaarnemer, Yalcin Sarica. Hij was heel vaag, deed alsof hij niks wist, maar zou onze interesse met Halil bespreken. Ik hoorde vervolgens niks meer."

Van Stee legde de belangstelling vervolgens neer bij de speler. Die vertelde Van Stee dat hij nog niets van zijn club had gehoord. "Om zes uur kreeg ik vervolgens een sms van Halil: Henk, Brentford laat me alleen maar naar Twente gaan. Als dat niet doorgaat moet ik gewoon bij Brentford blijven. Ik was teleurgesteld, maar kreeg dat bericht direct van Halil, dus dan moet ik aannemen dat het klopt." Ondertussen legde Sparta met Mario Engels alsnog de gewenste aanvaller vast. "Maar ik kon het toch niet uitstaan hoe dit was gegaan, dus om half elf 's avonds ging ik met de mensen van Brentford sms'en. Hoe zit dat nou met Halil?'

"De mensen daar zeiden: met alle respect, maar voor ons had het geen bal uitgemaakt waar hij heen zou gaan. Ik was pissed off. Hoe kan dat nou? Ik heb een hele goede relatie met zijn familie en stuurde een sms naar zijn broer, die heel close is met Halil. Hij zei dat dit de informatie was die ze van Halils zaakwaarnemer hadden gekregen. Zij vonden het ook heel vervelend, want ze hadden graag gezien dat Halil terug naar Sparta zou gaan. Ik heb het berichtje van Halil en het berichtje van Brentford doorgestuurd en de familieleden waren des duivels. De zaakwaarnemer heeft Halil op een verkeerd spoor gezet, door te zeggen dat hij alleen naar Twente mocht en naar geen enkele andere club. Maar dat was dus helemaal niet zo. Ik vind het echt een schande dat een zaakwaarnemer de boel zo besodemieterd heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen