SC Heerenveen
1 – 2
AZ

De Bruyne valt uit bij België: "De wissel was uit voorzorg"

De Bruyne valt uit bij België: "De wissel was uit voorzorg"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 oktober 2020 – België is deze interlandperiode absoluut niet op volle oorlogssterkte en mist veel belangrijke spelers, waardoor zondag verloren werd van Engeland (2-1). Kevin De Bruyne was daar nog wel bij, maar de kans is groot dat hij ook moet afhaken voor het duel met IJsland. De spelmaker heeft tegen de Engelsen namelijk een kwetsuur opgelopen.

De speler van Manchester City viel in de 72ste minuut uit. "Een blessure zou ik het niet noemen", sprak trainer Roberto Martinez na afloop. "Het was eerder uit voorzorg dat ik hem naar de kant haalde. Hij was niet honderd procent, gaf hij aan." Het is nu de vraag of De Bruyne bij de Belgische selectie blijft, of weer terugkeert naar Manchester City.

Enkele dagen geleden sprak De Bruyne zich nog uit over de overvolle speelkalender in de top. "Ik maak me soms zorgen", sprak de 29-jarige middenvelder. "Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk: ik had maar acht of negen dagen vakantie. Ik kon niet weg omwille van de zwangerschap van mijn vrouw. Dat betekent dat ik straks twee jaar zonder een break achter de rug zal hebben. Dat is zwaar. Ook mentaal. Je moet soms eens kunnen afschakelen. Ook je lichaam moet kunnen genezen. Maar niemand luistert naar spelers. Ik zie dat er veel blessures zijn."

Reacties

gerelateerd