Mancini wijst naar dramatisch veld na puntenverlies Italië

12 oktober 2020, 09:31

Net als het Nederlands elftal is ook Italië er zondag niet in geslaagd om te winnen in de Nations League. Op bezoek bij Polen kwam het team van Roberto Mancini niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De bondscoach baalt ervan, maar ziet het veld als een soort excuus.

De staat van het veld in Gdansk was erg beroerd, had hij gezien. Dat speelde de koploper van de groep behoorlijk parten. "We hebben meerdere kansen gehad, vooral in de eerste helft. Ik denk dat het veld ons een slechte dienst heeft bewezen", zegt Mancini tegen RAI Sport. "Het veld was in dramatische conditie. De bal stuiterde alle kanten op. Spelers die meer kwaliteiten hebben krijgen daar problemen mee. We hebben kansen gehad en zijn vol voor de zege gegaan, maar helaas lukte het niet. Eigenlijk hadden we bij rust al met twee goals verschil voor moeten staan."

De Italianen hopen dat het woensdag tegen het Nederlands elftal beter zal gaan. In Amsterdam won het team eerder met 0-1. Er zullen woensdag in Bergamo geen fans aanwezig zijn. In Gdansk waren er zondag liefst 10.000 supporters aanwezig, omdat de coronamaatregelen in Polen een stuk soepeler zijn. "Het was mooi om weer voor fans te kunnen voetballen", sprak Mancini.

Italië staat met vijf punten bovenaan in de groep, Oranje volgt met vier punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen