Lang: "Ik heb het Nederlands elftal nog niet uit mijn hoofd gezet"

12 oktober 2020, 09:30

Noa Lang gaat in België proberen om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De buitenspeler is op huurbasis vertrokken bij Ajax en wil het laten zien bij Club Brugge. De speler van Jong Oranje zou het helemaal mooi vinden als het hem lukt om een plaats bij Oranje te verdienen.

Bij Ajax was er weinig perspectief wat betreft speeltijd, geeft Lang aan in gesprek met De Telegraaf. Club Brugge bood zodoende uitkomst. "Daarom had ik aangegeven dat ik weg wilde. Ik merkte aan alles dat mijn perspectief op speeltijd opnieuw niet groot was. Het werd de hoogste tijd om aan mezelf te denken", vertelt de 21-jarige aanvaller.

Erik ten Hag had hem nog wel aangegeven dat hij kans maakte op speeltijd. "Ja, dat zei hij wel. Maar of ik daadwerkelijk meer zou hebben gespeeld, zullen we nooit weten. Voor mij is Brugge de beste keuze. Ik vind dat ik in deze fase van mijn carrière gewoon moet voetballen. Vorig jaar merkte ik gewoon dat ik niet fit was als ik door een blessure van een ploeggenoot eens een keertje mocht invallen. Het ontbrak me aan ritme. Daarom heb ik voor mezelf gekozen, gezegd dat ik weg wilde. Ook al wilde Ajax eigenlijk liever niet meewerken."

Als hij bij Brugge een belangrijke speler wordt, zou hij zich mogelijk in de kijker kunnen spelen bij het Nederlands elftal. Het is een droom van de aanvaller. "Veel jongens uit Jong Oranje hebben hun debuut gemaakt in Oranje. Nu Owen Wijndal en Teun Koopmeiners weer, vorig seizoen Donyell (Malen, red.), Stengs en Boadu. Als ik het goed doe in Brugge, wie weet. Dan kan het zomaar ineens snel gaan. Die droom heb ik niet uit mijn hoofd gezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen