Gudde zou stilleggen betaald voetbal 'onbegrijpelijk' vinden

12 oktober 2020, 07:58

Omdat de coronabesmettingen blijven oplopen in Nederland, lijkt het onvermijdelijk dat het kabinet dinsdag op de aangekondigde persconferentie nieuwe maatregelen gaat presenteren. De kans bestaat dat het amateurvoetbal er voorlopig uit gegooid wordt. Directeur Eric Gudde hoopt in ieder geval niet dat er iets met het betaalde voetbal gaat gebeuren.

Er werd onlangs nog besloten dat er geen supporters meer aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden in Nederland. Als er besloten wordt om alle duels voor een tijdje af te gelasten, dan zou dat enorm slecht nieuws zijn. Gudde verwacht dat dan ook niet, zei hij bij Studio Voetbal. "Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen en dat is zeker niet het voetbal", zei Gudde.

In de vierde speelronde, die zonder publiek werd gespeeld, is het volgens hem allemaal goed verlopen. Ook in de periode daarvoor is er 'ongelooflijk veel goed gegaan', zei de directeur. "Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we volgende week niet zouden voetballen", zegt Gudde, die met de bond hard werkt om de clubs overeind te houden. "De inzet die wij plegen, is maximaal."

Hij hoopt dan ook dat er vanuit het kabinet een duidelijk plan komt voor de toekomst. "In mijn ogen moet je ten minste zonder publiek kunnen spelen, maar moet er ook een perspectief zijn voor de hele evenementenbranche als de dalende lijn weer wordt ingezet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen