Steun en kritiek voor De Boer: 'Internationals geven niet thuis'

11 oktober 2020, 23:29   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 23:36

Frank de Boer moest het bij het Nederlandse publiek zondagavond op de sociale media flink ontgelden, nadat bij zijn eerste wedstrijd in de Nations League ook een tegenvallend resultaat boekte. Eerder werd ook de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico onder zijn leiding al verloren. De analytici waren kritisch, maar vinden ook dat De Boer de tijd moet krijgen.

Pierre van Hooijdonk vond bij de NOS dat de keuzes van De Boer slecht uitpakten. "Je kan Steven Berghuis in de rust ook al brengen. Het was zó slecht", oordeelde de analist, die Quincy Promes liever naar de kant zag gaan. "Het was zó slecht. Van hem hebben we eigenlijk niets goed gezien." Rafael van der Vaart vond Promes ook slecht, zei hij in Studio Voetbal. "Zeg maar gerust heel slecht. Bij Ajax is dat ook al zo. Het verbaast me dat hij nog zo lang het vertrouwen krijgt, zowel bij Ajax als bij Oranje."

Youri Mulder kwam bij Ziggo Sport tot dezelfde conclusies. "De Boer heeft dus de verkeerde spelers op het veld gezet aan het begin van de wedstrijd", vond de oud-international. "Berghuis was woensdag ook de beste man op het veld en nu hij inviel ook. In de tweede helft begon Donyell Malen op links, dat had hij ook aan het begin kunnen doen toch? Het is niet Malen of Berghuis: ze hadden ook beide kunnen spelen."

Hans Kraaij jr. vraagt zich bij FOX Sports af wat het tactische plan wordt van Frank de Boer tegen Italië. "Nederland speelde ook onder Koeman de beste wedstrijden tegen goede ploegen. Tegen Duitsland, Frankrijk en Portugal, teams die landen weggaven. Wij vinden het wel lekker om ruimte te hebben", aldus de oud-profvoetballer. "Berghuis speelt dan, Depay speelt."

Lees ookSocial media: kritiek op het Nederlands elftal onder De Boer 

Valentijn Driessen schrijft in De Telegraaf dat het negatieve segment rondom het Nederlands elftal alweer snel toeneemt, zoals voor de komst van Ronald Koeman ook het geval was. 'Direct na het doelpuntloze gelijkspel werden er parallellen getrokken met het saaie spel van Ajax in de laatste twee seizoenen van De Boer in Amsterdam. Het is wel heel makkelijk om direct alles op het bordje van De Boer te leggen. Als je ziet bij welke internationale topclubs veel internationals spelen, als je hun aantal interlands optelt en de relatief jonge gemiddelde leeftijd neemt, moet je constateren dat de heren internationals gewoon niet thuisgeven sinds Koemans vertrek', schrijft hij. 'Heeft Ronald Koeman dan juist op tijd het schip verlaten als kapitein na de finale van de Nations League en kwalificatie voor het EK? Wist hij dat zijn nationale ploeg boven z'n stand presteerde? Tot dusver gebeurt er weinig goeds met Koemans erfenis.'

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou merkt ook dat er voorlopig nog geen nieuw elan is bij Oranje na het vertrek van Koeman. 'Het gelijkspel in Zenica betekent niets minder dan een valse start voor de opvolger van Ronald Koeman. En niet alleen om zijn specifieke keuzes in de aanval, bovenal ook het veldspel van Oranje bood volop reden tot zorg', schrijft hij. 'Bij Oranje zelf ging de bal vooral fantasieloos en traag rond, in voorspelbare patronen, precies in lijn met de karikatuur die rond De Boers teams is ontstaan in de laatste jaren. Eén punt uit drie wedstrijden is zomaar een reëel scenario voor De Boer, een statistiek die hem meteen tot één van de zwakst startende Oranje-bondscoaches ooit zou maken.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen