Nog geen Franse revanche op Portugal, zege Van 't Schip

11 oktober 2020, 22:43

Frankrijk heeft zondagavond geen revanche kunnen nemen op Portugal voor de verloren EK-finale in 2016 in eigen land. Voor het eerst sinds die eindstrijd op het EK stonden beide landen tegenover elkaar, ditmaal in de Nations League. Net als vier jaar geleden werd er in negentig minuten voetbal niet gescoord, wat ditmaal de eindstand betekende (0-0).

In 2016 was Éder als invaller in de 109ste minuut de held van Portugal nadat het na negentig minuten ook 0-0 stond tussen Portugal en Frankrijk, maar de inmiddels 32-jarige spits zit al heel lang niet meer bij de selectie van Fernando Santos. De coach had uiteraard wel een basisplaats ingeruimd voor Cristiano Ronaldo, terwijl ook bij Frankrijk vrijwel alle grote sterren op het veld stonden, onder wie Kylian Mbappé.

De superster van Paris Saint-Germain was weliswaar een paar keer gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren en ging met lichte klachten vlak voor tijd naar de kant. Alleen de ervaren verdediger Pepe (37) trof doel, maar zijn rake kopbal werd een kwartiertje het einde terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Cristiano Ronaldo schoot vlak voor tijd in de korte hoek bijna de winnende goal nog tegen de touwen, maar hield Hugo Lloris zijn ploeg op de been. Door de remise blijft Portugal op doelsaldo voorlopig koploper van Groep 3 uit League A.

IJsland – Denemarken 0-3

Sinds de oprichting van de Nations League is IJsland het land dat de meeste goals moest incasseren en ook in eigen huis tegen Denemarken in Groep 2 van League A ging het pijnlijk mis. Een zeer ongelukkig eigen doelpunt vlak voor rust van voormalig PEC Zwolle-speler Rúnar Már Sigurjónsson uit een corner – twijfelachtig was het of de bal over de lijn was – betekende het begin van het einde. Direct na de rust besliste Christian Eriksen het duel simpel uit een knappe counter, waarna ook Robert Skov met een heerlijke poeier vanaf de rand van het zetienmetergebied nog op het scoreformulier kwam.

Griekenland – Moldavië 2-0

John van 't Schip heeft zondagavond de helpende hand gekregen van Dennis Higler. De Nederlandse arbiter gaf vlak voor de pauze namelijk een rode kaart aan Veaceslav Posmac vanwege het vasthouden van een doorgebroken speler en Anastasios Bakasetas benutte bovendien de toegekende strafschop. Zodoende liep de Nederlandse coach via Petros Mantalos uit naar een probleemloze zege, waarmee ze aan kop blijven gaan in hun Nations League-poule. Pantelis Hatzidiakos (AZ), Vangelis Pavlidis (Willem II) en Lazaros Rota (Fortuna Sittard) maakten minuten. Laatstgenoemde veroorzaakte vlak voor tijd nog wel een penalty, maar die was aan Nicolae Milinceanu niet besteed en dus hielden de Grieken hun doel schoon. 

Overige uitslagen:

Servië – Hongarije 0-1 (Dusan Tadic versus Adrián Szöke)

Schotland – Slowakije 1-0 (Robert Bozeník, Branislav Ninaj en Matus Bero)

Israël – Tsjechië 1-2 (Eran Zahavi en Eli Dasa)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen