De Jong raakt niet in paniek: "Maar we zijn niet blij"

11 oktober 2020, 21:34

Volgens Frenkie de Jong is er nog weinig reden tot paniek bij het Nederlands elftal. De middenvelder speelde vanavond (zondag) pijnlijk gelijk bij Bosnië-Herzegovina (0-0), terwijl er afgelopen woensdag zonder hem al werd verloren van Mexico. De middenvelder van FC Barcelona toonde zijn teleurstelling, maar was realistisch na afloop.

"In de tweede helft kregen we wat kansen, maar dit was niet genoeg", aldus De Jong voor de camera van de NOS. "We wisten dat er ruimtes zouden komen op bepaalde delen van het veld, daar moet je dan een overtalsituatie creëren of ballen achter de verdediging geven. In de laatste pass waren we vandaag soms wat slordig, ook in de fase daarvoor al. Dat is een aandachtspunt."

De Jong was zeer te spreken over invaller Steven Berghuis, die genoegen moest nemen met een plek op de bank omdat bondscoach Frank de Boer de voorkeur gaf aan Donyell Malen. "Hij viel goed in en zorgde meteen voor dreiging", aldus De Jong. "Hij heeft een goede trap. We speelden in die fase met Luuk en Virgil voorin, dan is het logisch dat we de ballen in de zestien pompen. Berghuis heeft dan zeker een goede voorzet."

Lees ookDe Boer: "Als je vijf kansen krijgt 

Er is volgens De Jong nog geen enkele reden om ongerust te zijn na de derde teleurstelling op rij. "Maar wij zijn nu ook niet blij. We hebben drie keer op rij niet gewonnen, maar dat betekent niet dat je er een groot ding van moet maken. De teamspirit is er nog, we zijn nog steeds dezelfde spelers met kwaliteiten. Het valt nu even niet lekker, die fases heb je ook. Maar ik heb liever dat we dat nu hebben dan tijdens een eindtoernooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen