De Boer: "Als je vijf kansen krijgt, moet je er één maken"

11 oktober 2020, 20:44

Frank de Boer baalt stevig van het resultaat dat het Nederlands elftal zondagavond haalde op bezoek bij Bosnië en Herzegovina. De oefenmeester stelt dat Oranje weliswaar niets weggaf, maar een van de kansen had moeten benutten die het vooral na de pauze kreeg. "Als je vijf kansen krijgt, moet je er één maken. Anders win je niet: dat is een wet in het topvoetbal."

Dat analyseerde hij over de remise van Oranje tegen Bosnië tegenover de NOS. Ook zichzelf verwijt hij de remise. "Ik moet altijd eerst naar mezelf kijken, dit resultaat kun je in eerste instantie mij aanrekenen", vond de keuzeheer. "Bosnië speelde heel gegroepeerd, het was moeilijk om er doorheen te komen. We hadden een paar goede momenten in de eerste helft en gaven zelf niks weg, maar je wil meer creëren. Maar het baltempo hooghouden tegen zo'n tegenstander is ontzettend moeilijk."

Over de kansen in de tweede helft was de bondscoach wel meer tevreden. "We begonnen daar redelijk aan", oordeelde de keuzeheer. "Daarna hadden we een mindere periode totdat Steven Berghuis erin kwam, toen kwam er wat schwung in. Vervolgens hebben we 3-4 grote kansen gecreëerd, die je gewoon moet maken. Op dit niveau moet je je kansen afmaken. Als je vier kansen krijgt in een helft: op voorhand zou ik daarvoor tekenen."

Lees ookVan Dijk teleurgesteld: "Horen hier gewoon te winnen"

Achter de keuze om Berghuis niet op te stellen, staat De Boer nog wel altijd. "Hij heeft het heel goed gedaan, maar ik denk dat mijn keuze te rechtvaardigen was in hoe het strijdplan in elkaar zat. Hij heeft wel laten zien dat het ook een andere keuze had kunnen zijn", aldus de coach. "Hij weet dat als hij erin moet komen dat hij z'n stinkende best moet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen