De Boer: "Berghuis heeft het me lastig gemaakt"

11 oktober 2020, 17:47   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 17:56

Frank de Boer laat Oranje vanavond (zondag) aantreden zonder Steven Berghuis aan de rechterkant. De Feyenoorder was afgelopen woensdagavond een van de weinige lichtpuntjes aan de kant van het Nederlands elftal, maar moet het in het Nations League-duel tegen Bosnië-Herzegovina doen met een plek op de bank.

Voor de camera van de NOS verklaarde De Boer zijn keuze. "Ik had natuurlijk al een strijdplan bedacht tegen Bosnië. Dan kijk je wat je voorin nog meer hebt lopen. Luuk de Jong is een aanspeelpunt, dan heb je lopende jongens nodig die graag diep gaan. Anders wordt het statisch", aldus de nieuwe oefenmeester. "Maar Steven Berghuis heeft het me heel lastig gemaakt, dat heb ik ook tegen hem gezegd. Maar ik denk dat dit het beste is."

Berghuis zorgde in de 45 minuten die hij meedeed voor dreiging vanaf de linkerkant, waardoor de verwachting was dat de topscorer van de Eredivisie opnieuw in de basis zou staan. De Boer kiest in zijn basisformatie voor acht andere namen dan tegen de Mexicanen. Zo moeten debutanten Teun Koopmeiners en Owen Wijndal hun plek in de basis weer afstaan aan Frenkie de Jong en Daley Blind. Ook verliest Tim Krul na een degelijk optreden zijn plek onder de lat. Jasper Cillessen is tegen Bosnië sluitpost. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen