Zaakwaarnemers: Van de Beek en Aké behoren tot slechtste deals

Zaakwaarnemers: Van de Beek en Aké behoren tot slechtste deals

11 oktober 2020 – In Engeland is er kritiek op de transfers van Donny van de Beek en Nathan Aké. De overgangen van de Nederlanders zijn door de zaakwaarnemers namelijk genoemd als de slechtste zomersdeals. Daarbij stonden ze weliswaar niet bovenaan dat lijstje, maar worden wel duidelijk allebei genoemd.Dat blijkt uit een rondgang van The Athletic, waarin achttien zaakwaarnemers werd gevraagd wat in hun ogen de slechtse transfer in de Premier League was deze window. Last minute-aanwinst Edinson Cavani voert de lijst aan, vooral vanwege zijn leeftijd (33) en torenhoge salaris dat de transfervrije spits opstrijkt (200.00 euro) bij Manchester United.

Slechte tweede op die ranglijst is Van de Beek. Manchester United betaalde 39 miljoen euro voor de middenvelder van Ajax, maar is volgens de zaakwaarnemers niet nodig op het middenveld bij The Red Devils. Volgens de belangenbehartigers is de middenvelder een uitstekende voetballer, maar is hij niet wat de club nodig had. Van de Beek kreeg met elf procent overigens wel beduidend minder stemmen van Cavani (28%).

Lees ook: 'Solskjaer gefrustreerd nadat gewenste aankopen uitbleven'

Nathan Aké staat op een gedeelde derde plaats op het niet-eervolle lijstje. De verdediger stapte deze zomer voor liefst 44 miljoen euro over naar Manchester City, maar heeft vooralsnog niet voor de rust kunnen zorgen achterin bij The Citizens. Thiago (van Bayern München naar Liverpool) werd door de zaakwaarnemers bestempeld als beste zomerdeal.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020