Uitvallen Kallon enige smetje op ruime zege SC Cambuur

11 oktober 2020, 16:20

SC Cambuur gaat met een goed gevoel de richting de absolute kraker tegen NAC Breda van komende vrijdag. De ploeg van Henk de Jong had zondagmiddag tegen een uitgekleed FC Dordrecht aan het eerste half uur genoeg om de basis te leggen voor een ruime overwinning (5-0). Domper was het uitvallen van smaakmaker Issa Kallon, die met een hamstringkwetsuur naar de kant moest vlak voor rust.

Met name met het oog op NAC Breda-uit, en daarna nog een zware serie met onder andere Roda JC, Jong PSV, Jong Ajax, Almere City, De Graafschap en FC Den Bosch, was het uitvallen van Kallon een domper. De man die tegen Jong FC Utrecht (5-2 winst) vier doelpunten voor zijn rekening nam, was zondag ook een plaag voor de achterhoede van FC Dordrecht. De buitenspeler werd al vroeg in het duel onreglementair afgestopt in het zestienmetergebied, maar Robert Mühren schoot de gegeven penalty op de lat.

Toch opende de topscorer van Cambuur de score uit een strafschop na twintig minuten spelen, want na een ongelukkige handsbal van Dordt ging de bal opnieuw op elf meter. Ditmaal toonde de spits zich wel effectief, waarna hij drie minuten later op aangeven van Jamie Jacobs fraai de tweede tegen de touwen kopte. Toen Michael Breij na een half uur de derde namens SC Cambuur maakte op aangeven van Kallon, was het duel gespeeld.

Bij nummer negentien FC Dordrecht ontbraken namelijk ook nog eens wat sterkhouders vanwege het coronavirus, waardoor die ploeg ondanks de forse achterstand beperkt werd door tegenhouden en geen serieus offensief op de been kon brengen. Door het uitvallen van Kallon vlak voor rust en de toenemende slordigheidjes bij de thuisploeg, lukte dat tegenhouden na de pauze overigens wel een stuk beter dan in de eerste helft.

Door een blunder van Dordrecht-keeper Anthony Swolfs én knappe actie van invaller Giovanni Korte kwamen er nog wel een vierde en vijfde treffer van Cambuur, dat in de slotfase ook Calvin Mac-Intosch nog zag uitvallen, al leek zijn hamstringblessure minder ernstig dan die van Kallon. Met negen punten, vijtien goals voor en drie tegen heeft SC Cambuur de laatste drie duels getankt voor de zware reeks in de Eerste Divisie. Al is het voor de Friezen wel te hopen dat de blessuregevallen enigszins meevallen.