Wenger pleit voor ieder jaar een EK of een WK op de kalender

11 oktober 2020, 13:00

Als het aan Arsene Wenger ligt, gaat er het nodige veranderen op de voetbalkalender. De Fransman pleit onder meer voor het afschaffen van de Nations League en wil vaker WK's en EK's organiseren. Dat is volgens hem goed voor het voetbal.

"We moeten naar zo min mogelijk competities toe", laat de trainer weten op Duitse televisie. Elk jaar een eindtoernooi zou volgens hem goed zijn. Momenteel is er om de twee jaar een toernooi. "Een EK en een WK om de twee jaar zou misschien beter in deze moderne wereld passen", zegt Wenger, die niet denkt dat de toernooien dan een minder speciale lading krijgen. "De reputatie van een toernooi heeft niets te maken met de wachttijd, maar met de kwaliteit. Mensen kijken ook elk jaar naar de Champions League."

De Nations League is volgens Wenger een competitie die ideaal is om af te schaffen. "Als je mensen vraagt waar de Nations League over gaat, zal je niet veel mensen vinden die het je kunnen uitleggen. We moeten naar duidelijkere competities die iedereen kan begrijpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen