Bruggink: "Götze kan beste speler van Eredivisie worden"

11 oktober 2020, 12:37

Het wordt bijzonder interessant om te kijken wat Mario Götze gaat laten zien bij PSV. De 28-jarige aanvallende middenvelder streek zeer verrassend neer in Eindhoven na periodes bij Borussia Dortmund en Bayern München. Arnold Bruggink heeft hoge verwachtingen.

"De verwachting was dat hij nu bij Real Madrid had gespeeld", zegt de analyticus tegen FOX Sports. "Hij kiest er nu voor om naar Nederland te gaan omdat hij lang niet heeft gespeeld. Als hij hier ook maar enigszins zijn niveau aantikt, is hij binnen een mum van tijd de beste speler van de Eredivisie." De 28-jarige middenvelder scoorde de winnende goal in de WK-finale van 2014. Een prachtig moment, maar voor hem achteraf een soort last.

Dat heeft Bruggink ook gezien. "Hij zei in zijn documentaire: elke bal die ik gaf na dat doelpunt, was minder dan dat ik op mijn 22ste al had gedaan. De lat lag zo hoog, daar kon hij nooit meer aan voldoen", zegt de voormalig middenvelder. "Hij ziet er enorm fit uit, al is dat nog iets anders dan wedstrijdfit. Als hij maar iets van zijn niveau aantikt, dan hoort hij bij de beste spelers in de Eredivisie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen