Havertz maakt kennis met Premier League: "Het is vermoeiend"

Havertz maakt kennis met Premier League: "Het is vermoeiend"

11 oktober 2020 – Kai Havertz werd door Chelsea voor tachtig miljoen euro overgenomen van Bayer Leverkusen en zelfs hij moest even wennen aan het niveau in Engeland. De aanvallende middenvelder ziet verschillen met de Bundesliga en spreekt van een verschil in intensiteit.

De 21-jarige middenvelder wacht na vier optredens nog op zijn eerste goal in de Premier League, maar was al wel doeltreffend in de League Cup. "Het begin was lastig voor me, omdat de Premier League totaal anders is dan de Bundesliga", zegt hij op de clubwebsite. "De intensiteit ligt hoger en dat merkte ik in de eerste wedstrijd. Je voelt dat in de duels en het sprinten. Het is een totaal andere competitie en de wedstrijden zijn erg vermoeiend. Hier zijn helemaal geen slechte spelers, iedereen speelt op een hoog niveau."

In de League Cup tegen Barnsley scoorde Havertz een hattrick. "Dat was goed voor me", zegt hij. "De start was lastig voor me omdat ik slechts vijf of zes keer met het team kon trainen voordat ik de eerste wedstrijd speelde. Het was daarnaast ook een zware stap voor me om mijn familie achter te laten en alles wat ik gewend was niet meer te hebben. Uiteraard kost dat tijd."

gerelateerd