Cillessen werd niet ingelicht over wissel: "Vanwege zijn karakter"

11 oktober 2020, 11:25

De befaamde wissel van Tim Krul voor Jasper Cillessen op het WK 2014 voor de penaltyserie tegen Costa Rica was van te voren bedacht door Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek. Krul was er vooraf over ingelicht, maar Cillessen niet. Dat heeft Hoek laten weten.

De keeperstrainer schoof zondag aan bij Goedemorgen Oranje van FOX Sports en vertelde daar over de opmerkelijke wissel in de verlenging. "We hebben erover gesproken en erop getraind, dus het kwam niet uit de lucht vallen", zei hij. "Jasper was kwaad dat het gebeurde, maar ook daar zat een gedachte achter. Ga je iemand voor de wedstrijd vertellen dat dat kan gebeuren?"

Hoek en Van Gaal deden dat niet. "Wij waren er van overtuigd dat dat invloed zou hebben op zijn spel, ook vanwege zijn karakter. Dus dan is het verstandiger om het niet te doen en het juist onder een klein groepje te houden. Drie mensen wisten ervan: Tim zelf, Louis van Gaal en ik", aldus Hoek, die niet met de eer wil strijken. Hij zegt dat het niet louter zijn idee was. "Je werkt daar met een groep en de hoofdcoach is altijd verantwoordelijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen