Telstar verspeelt winst in 'uitverkocht', maar leeg huis

10 oktober 2020, 23:00   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 00:04

Telstar heeft verzuimd het thuisduel met TOP Oss te winnen. De ploeg uit Velsen-Zuid leek middels een vroege goal van Sebastian Soto het duel te winnen, maar verspeelde in blesssuretijd de zege tegen de hekkensluiter. Het duel werd overigens in een leeg stadion gespeeld, maar wel twee keer was uitverkocht.

Dat kwam door een ludieke actie van de club, waar je voor 1,63 euro een kaartje kon kopen om niet naar de wedstrijd te gaan. 'Om er in gedachten bij te zijn', zo moest maar gedacht worden. Dat deden meer dan 7000 mensen, ruim het dubbele van de pakweg 3500 stoeltjes die in het Telstar Stadion staan.

Het levert de club, en in het bijzonder Piet Bliek, een steuntje in de rug op. Hij was jarenlang pleegvader voor vele kinderen, is ernstig ziek en wil nog wat uit het leven halen. Het ontbrak hem aan financiële middelen. Tot nu, want de actie leverde Telstar – en dus Bliek – enkele duizenden euro's op.

Ook de wedstrijd zelf leverde de thuisploeg dus wat op. Een punt, maar dat hadden er drie moeten zijn. Soto schoot de club al vroeg op voorsprong, maar in de blessuretijd kwam Oss via Cas Peters langszij. De Ossenaren verlaten daarmee voor even de laatste plaats. Telstar staat zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen