Eindelijk Nations League-zege Duitsland, ook Spanje wint

11 oktober 2020, 00:03   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 09:00

Het is Duitsland eindelijk gelukt om een wedstrijd in de Nations League te winnen. De oosterburen kenden een vrij gemakkelijke avond in Oekraïne, waar een degelijke 1-2 overwinning werd geboekt. In dezelfde groep versloeg Spanje zoals verwacht ook Zwisterland, met hetzelfde minieme verschil. Daarmee nemen beide landen afstand van hun tegenstanders van vanavond. 

Oekraïne – Duitsland: 1-2

Vorig jaar waren Frankrijk en Nederland te sterk en in de eerste duels met Zwitserland en Spanje werd gelijkgespeeld. Het wilde in de Nations League maar niet lukken voor de Duitsers. Tot deze zaterdagavond. Na twintig minuten maakte verdediger Matthias Ginter volkomen verdiend de 0-1 en vanaf dat moment was het wachten op meer van de Duitsers, die bijna tachtig procent balbezit hadden.

Goals leverde het nauwelijks op, mede door uitstekend keeperswerk van Heorhiy Bushchan. De 26-jarige keerde kans op kans, maar ging kort na rust zelf hopeloos in de fout. Een simpele voorzet glipte uit de handen van de keeper, waardoor Leon Goretzka van heel dichtbij de beslissing binnen kon koppen: 0-2.

Ondanks een benutte pingel van Roeslan Malinovski, een kwartier voor tijd, kwam de zege niet meer in gevaar. Dankzij de overwinning is Duitsland voorlopig de nummer twee uit de poule, met vijf punten uit drie duels. En bovenal is het eindelijk van de hatelijke Nations League-nul af.

Spanje – Zwitserland: 1-0

Ook de Spanjaarden wonnen zoals verwacht hun duel in de groep. Het taaie Zwitserland, dat pas een punt pakte, groef zich in het Estadio Alfredo Di Stéfano. Nadat Yann Sommer meermaals redding bracht, maakte Mikel Oyarzabal na een kwartier zijn tweede interlandgoal in twee duels.

Daar bleef het bij, omdat Sommer op zijn post was en bij Spanje de echte urgentie om meer goals te maken er niet leek. Zodoende was het interlanddebuut van Adama Traoré het meest verheffende moment in de slotfase, waarin Spanje de voorsprong behield en met zeven punten uit drie duels koploper is van de groep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen