De Boer beducht voor Bosnië, De Jong wil 'magie' weer laten zien

10 oktober 2020, 20:06

Frank de Boer verwacht dat Oranje zondag in de Nations League beter voor de dag komt dan tijdens zijn debuut tegen Mexico. De bondscoach heeft Bosnië-Herzegovina de afgelopen dagen bestudeerd en oogt vol vertrouwen. Ook Frenkie de Jong, die naast De Boer aanschoof tijdens de persconferentie, verwacht meer van Oranje.

Afgelopen woensdag kende Oranje een slecht debuut van de bondscoach, toen er zonder een handvol kansen te creëren met 0-1 werd verloren van Mexico. Dat moet nu beter, weet ook De Jong. "Morgen laten we zien dat de magie er weer is. Ik denk dat we tegen Mexico hebben laten zien dat het druk zetten goed liep. Jongens die nooit met elkaar speelden, speelden plots met elkaar. Dat is even wennen."

Verder ging het tijdens de persconferentie vooral over het treffen met Bosnië-Herzegovina. De Boer heeft de voorbije dagen de opponent in de Nations League-groep geanalyseerd en raakte onder de indruk van de ploeg die na twee duels op één punt staat in de poule. Midweeks verloren ze van Ierland in het kader van de EK-kwalificatie, waardoor ze volgende zomer het eindtoernooi missen.

"Ik vond dat ze voor rust heel goed speelden", aldus De Boer. In de tweede helft zakten ze weg, Ierland is natuurlijk ook een agressieve ploeg. Edin Dzeko was heel sterk als aanspeelpunt. Ook Miralem Pjanic heeft natuurlijk een bepalende rol. We zagen dat de Ieren in de tweede helft de bal naar Dzeko wisten af te snijden. Dat moeten wij ook zien te bewerkstelligen."

Tegen de Mexicanen was De Jong er niet bij, maar hij wordt tegen Bosnië-Herzegovina gewoon vanaf het hart van het middenveld verwacht. De Barcelona-speler kijkt uit naar het duel in de Nations League en hoopt dat er dit keer meteen goed gevoetbald wordt. "We zullen zien hoe ik me morgen voel. Maar ik voel me fit."

Van moeilijkheden tijdens de wissel van het bondscoachschap, heeft De Jong geen last. "Iedere trainer heeft zijn eigen details, maar ik moet zeggen dat de omschakeling is geweest. Het klikte wel en het loopt goed tot nog toe."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen