Gepijnigd Bosnië zou tevreden zijn met gelijkspel tegen Oranje

10 oktober 2020, 16:07

Dusan Bajevic ziet Nederland als de grote favoriet in het Nations League-duel tegen zijn Bosnië-Herzegovina. Op de persconferentie van zaterdagmiddag in aanloop naar het duel gaf hij aan tevreden te zijn als zijn ploeg een punt weet te halen. Bosnië zal zich vooral moeten herpakken nadat het de belangrijke wedstrijd tegen Noord-Ierland eerder deze week verloor.

"Met een punt zou ik tevreden zijn", vertelt Bajevic op de persconferentie. "Dan kunnen we in de wedstrijd daarna tegen Polen voor de winst gaan." De nederlaag tegen Noord-Ierland is bij Bosnië hard aangekomen. De ploeg moest winnen om kans te maken op EK-kwalificatie, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na strafschoppen werd vervolgens verloren. De selectie lijkt nog niet hersteld van het duel. "Sommige spelers zijn moe, andere geblesseerd. We weten nog niet wie er allemaal bij zijn. Er zullen zeker andere namen de kans krijgen om ons elftal te vertegenwoordigen."

Barcelona-aanwinst Miralem Pjanic, ook aanwezig op de persconferentie, hoopt dat de ploeg zich kan herpakken tegen Nederland. "We hebben al vaak bewezen dat we tegen sterkere landen zelf ook beter spelen. Hopelijk gebeurt dat morgen ook", aldus de middenvelder, die op de hoogte is van de ontwikkelingen bij Oranje. "Ze hebben een nieuwe trainer en hebben in de afgelopen twee duels niet de resultaten gehaald die ze hadden verwacht. Maar het blijft een sterk en talentvol team. Misschien zijn we niet de favoriet, maar we willen in eigen huis een goed resultaat behalen."

De ontmoeting tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland is voor beide ploegen de derde wedstrijd in de Nations League, en de eerste keer ooit dat de twee landen elkaar treffen. Nederland won de eerste wedstrijd in de poule met 1-0 van Polen, maar ging een paar dagen later met 0-1 onderuit tegen Italië. Bosnië staat op slechts één punt, na een 1-1 gelijkspel tegen Italië en een 1-2 nederlaag tegen Polen. De wedstrijd staat voor Oranje vooral in het teken van het officiële debuut van nieuwe bondscoach Frank de Boer.

Roemeense scheidsrechter

Zaterdagmiddag werd ook bekend dat het duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland onder leiding staat van de Roemeense scheidsrechter Istvan Kovacs. Hij floot nog niet eerder een duel van Oranje; wel floot hij een Europa League-duel van AZ tegen Maccabi Tel-Aviv in 2016. Zijn landgenoten Mihai Artene en Valentin Avram assisteren de scheidsrechter, de Rus Sergei Ivanov is de vierde man. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen