Suárez: "Ik denk dat ze me bij Messi weg wilden halen"

Suárez: "Ik denk dat ze me bij Messi weg wilden halen"

10 oktober 2020 – Luis Suárez snapt nog altijd niet waarom hij moest vertrekken bij FC Barcelona. Sinds de komst van trainer Ronald Koeman werd duidelijk dat de tijd van de spits bij de club er hoogstwaarschijnlijk op zat, waarna hij naar Atlético Madrid vertrok. Suárez speculeert nu dat zijn goede band met Lionel Messi er iets te maken mee zou kunnen hebben."Barcelona heeft zichzelf veel tegengesproken", vertelt Suárez aan ESPN. "Als het een financieel probleem was, had ik geholpen een oplossing te vinden. Als het iets sportiefs was, had ik het begrepen. Maar het is mij niet duidelijk waarom ze deze beslissing hebben genomen." Suárez oppert dat het aan zijn goede band met Lionel Messi zou kunnen liggen. "Ik denk dat ze mij bij Messi weg wilden halen. Missschien irriteerde het ze dat ik zo'n goede band met hem had. Misschien wilden ze dat hij niet zo veel met mij was. Ik kan alleen geen reden bedenken waarom dat het team zou schaden."

De Uruguayaan vervolgt: "We waren op het veld constant naar elkaar op zoek, maar dat was uit teambelang. Misschien wilden ze dat hij met meer teamgenoten samen ging spelen. Dat zou er iets mee te maken kunnen hebben. Ik zou geen andere reden kunnen bedenken." Ook Messi had deze zomer bijna Barcelona verlaten, maar de club wilde hem niet laten gaan. "Ze hadden zijn beslissing om te vertrekken moeten respecteren", vindt Suárez.

Eerder was Messi al kritisch op het bestuur van de Catalaanse club over de situatie rondom Suárez. Dat geldt voor de oud-Ajacied zelf evengoed. "Het heeft mij en mijn familie pijn gedaan, de manier waarop het is gegaan", vertelt de spits. "Ronald Koeman kwam binnen en zegt dat hij niet op me rekent, terwijl het bestuur al had gezegd dat er grote veranderingen aan zouden komen. Dat zorgde voor twijfels. Koeman liet me bij hem komen om te vertellen dat ik niet in zijn plannen voorkwam, maar dat zag ik al tien dagen aankomen. Hij bevestigde gewoon wat ik al in de media gelezen had."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020