Atalanta-trainer Gasperini lovend over 'gigant' Ajax

10 oktober 2020, 11:45   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 11:51

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini is ambitieus als het gaat over de verwachtingen in de Champions League van dit seizoen. Zijn ploeg kwam met tegenstanders Ajax, Liverpool en FC Midtjylland in een zware poule terecht, maar de Italiaanse oefenmeester neemt met minder dan overwinteren geen genoegen. Atalanta is na drie wedstrijden koploper in de Serie A en wil die goede lijn graag doortrekken.

Over Champions League-opponent Ajax is Gasperini lovend. "Het Nederlandse voetbal heeft mij beïnvloed", wordt hij geciteerd door Italiaanse journalisten. "We stuiten met Liverpool en Ajax op twee giganten uit de sport, die de Champions League hebben gewonnen. Onze ambitie is echter niet alleen om indruk te maken met ons spel, maar ook om de volgende ronde te halen." De kans bestaat dat Atalanta in de wedstrijd tegen Ajax weer kan beschikken over Josip Ilicic, die sinds de coronaperiode met persoonlijke problemen kampt en daardoor niet meer in actie kwam. "Ik was een van de grootste pessimisten over zijn mogelijke rentree, maar de vonken vliegen er weer bij hem vanaf tijdens te training. Ik hoop dat hij snel terugkeert."

In de beginfase van het nieuwe seizoen maakte Atalanta Bergamo indruk en wordt de club zelfs al voorzichtig titelkandidaat genoemd. De ploeg won met 2-4 van Torino, met 1-4 van Lazio en met 5-2 van Cagliari. "Mijn spelers hebben mijn manier van voetballen omarmd en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Heel lang zeiden mensen dat we simpelweg meer liepen dan de tegenstander, maar in werkelijkheid dobberen we ergens in de middenmoot als je kijkt naar die statistieken. We hebben vooral technisch vaardige spelers, anders maak je ook niet zoveel goals."

Ajax treft Atalanta voor het eerst in Bergamo op 27 oktober in de tweede speelronde van de groepsfase. Op 9 december ontvangt de club de Italiaanse nummer één in Amsterdam. Ajax begint het Champions League-seizoen op 21 oktober met een thuiswedstrijd tegen Liverpool; Atalanta gaat diezelfde dag op bezoek bij FC Midtjylland. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen