Botman blij in Ligue 1: "De competitie past bij me"

10 oktober 2020, 09:37   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 09:48

Sven Botman maakt indruk in zijn eerste weken in de Ligue 1. De pas twintigjarige verdediger maakte deze zomer de verrassende overstap van Ajax naar Lille en zal daar vooralsnog geen spijt van hebben. Botman miste nog geen minuut in de eerste zes wedstrijden van het nieuwe seizoen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad benadrukt Botman wat hij eerder al aangaf: hij is naar Frankrijk gekomen vanwege het perspectief dat Lille hem bood. "Ze hadden een heel goed plan, dat ook gericht was op mijn toekomst. Een basisplek garandeerden ze niet, maar ze hadden wel de intentie om me elke wedstrijd te laten spelen. Daar kwam bij dat ik dacht dat die competitie bij me past. Misschien kon ik me zo beter ontwikkelen."

Dat de competitie bij hem past is voor Botman inmiddels gebleken. "Ik blink uit in verdedigen", zegt hij daarover. "Ik hou ervan om een spits uit te schakelen. Elke club heeft een andere stijl van aanvallen en verdedigen. Daarin was het een beetje bijstellen, maar aanpassen was verder geen probleem. Nu is het zaak om overeind te blijven. Als je dat doet in één van de vijf beste competities van Europa, doe je het goed."

Lees ook: 'Imponerende' Botman in het 'elftal van de verrassingen'

"Door de hoge intensiteit ligt het niveau hier heel hoog", gaat Botman verder. "Ze lopen negentig minuten en steken technisch ook goed in elkaar." De voormalig Ajacied, die daarvoor bij sc Heerenveen speelde, kijkt vooral uit naar het affiche tegen topclub Paris Saint-Germain, waar hij oog in oog zal komen te staan met Neymar, Kylian Mbappé en Mauro Icardi. "Op 20 december spelen we voor het eerst tegen ze. Dat was de eerste wedstrijd waar ik naar keek toen ik hier tekende."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen