Memphis verwacht in winter opnieuw geïnteresseerde clubs

10 oktober 2020, 09:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 09:30

Memphis Depay rekent erop dat clubs in de winter opnieuw bij Olympique Lyon zullen aankloppen. De international - die zaterdagavond tegen Bosnië-Herzegovina ontbreekt wegens een schorsing - zag afgelopen zomer zijn droomtransfer naar het FC Barcelona van Ronald Koeman afketsen. Memphis verwacht dat er opnieuw interesse zal zijn, al hoeft dat niet per se van Barça te komen.

"Ik ben 26 en bijna transfervrij, dan mag je toch verwachten dat clubs interesse tonen", zegt Memphis, wiens contract komende zomer afloopt, in gesprek met Algemeen Dagblad. Eerder slaagde FC Barcelona er door de strengere transferregels in La Liga niet in om hem in te lijven. De club had eerst moeten verkopen om de transfer door te laten gaan. "Alles was eigenlijk wel rond, maar een paar regeltjes voorkomen dan dat het doorgaat", zegt de aanvaller daarover.

Memphis geeft aan zich ondanks alle transferperikelen gewoon vol voor Olympique Lyon in te zetten. "Je houdt toch altijd rekening met het feit dat dingen ook níét kunnen lukken. Het is duidelijk dat de pandemie voor problemen zorgt bij veel clubs. Wat ik zelf vervelend vond, was dat ik de laatste weken veel minder minuten mocht maken bij Lyon. Ik had het gevoel dat het allemaal te maken had met het feit dat ik zou vertrekken. Ik heb daar vier goals in zes wedstrijden gemaakt, die reeks wil je als spits dan graag voortzetten."

De spits was in zijn eerste wedstrijd van het seizoen namens Olympique Lyon nog goed voor een hattrick tegen Dijon, maar speelde in totaal slechts drie van de zes wedstrijden in de basis. De club staat na deze zes wedstrijden veertiende in de Ligue 1. Slechts één keer werd er gewonnen, één keer verloren en vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 

Lees ook: Transfer Memphis Depay naar FC Barcelona afgeketst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen