Berghuis hoopt via EK volgende stap in carrière te maken

10 oktober 2020, 09:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 09:37

Het meest positieve nieuws voor Feyenoord van deze transferperiode was misschien wel het aanblijven van aanvoerder en topscorer Steven Berghuis. Er was naar verluidt veel interesse, maar de aanvaller is zelf erg kritisch in waar hij naartoe zou gaan. Berghuis mikt op het EK in de zomer van 2021, om daarna eventueel wel de volgende stap te maken.

"Ik heb voor mezelf een soort lijst gemaakt met tien à vijftien clubs, waarover ik zou willen nadenken", legt Berghuis uit aan De Telegraaf. "Maar interesse bleef lang uit. Tot de laatste dagen, maar ook toen werd het nooit echt concreet. Dus ik heb niet hoeven nadenken over een vertrek bij Feyenoord." Daar zullen ze in Rotterdam blij mee zijn, want Berghuis is momenteel topscorer van de Eredivisie met zes goals uit zijn eerste vier wedstrijden. 

Berghuis maakt momenteel ook deel uit van de selectie van het Nederlands elftal en stond onder nieuwe bondscoach Frank de Boer in de basis tegen Mexico. Hij hoopt ook een plek in de EK-selectie af te kunnen dwingen, om het toernooi als springplank te gebruiken voor zijn volgende stap. "Het is duidelijk dat het EK belangrijk kan zijn. Topclubs kijken toch hoe je topwedstrijden speelt. Bij Feyenoord heb ik nog niet een keer Europees overwinterd. Ik denk dat het wel een rol speelt in hoe je er in Europa op staat."

De rechtsbuiten verwijst naar de Europese successen van Ajax. "Ik vergelijk het vaak met die jongens, die ook in de Eredivisie spelen, maar een geweldige Champions League-campagne hebben gehad, waardoor ze gewild zijn bij de clubs in Europa. Dat is iets waar we met Feyenoord naartoe moeten en volgens Frank Arnesen (technisch directeur, red.) ook willen. Ik heb nog wel de ambitie om de stap te maken, want ik wil het maximale uit mijn carrière halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen