Ziyech maakt rentree bij Marokko en is direct weer bepalend

9 oktober 2020, 22:38

Hakim Ziyech is terug van blessureleed. De aanvallende middenvelder raakte eind augustus in de voorbereiding geblesseerd bij Chelsea en speelde sindsdien geen wedstrijden meer voor Chelsea, maar heeft vrijdag weer zijn eerste minuten gepakt. Bij Marokko deed de spelmaker een halfuur mee en had hij meteen een grote invloed op de 3-1 zege op Senegal.

Niet alleen voor Ziyech, maar ook voor Oussama Tannane werd het een mooie avond. De uitblinker van Vitesse begon in de basis en dat is bijzonder, aangezien hij drie jaar geleden zijn laatste interland speelde. Hij zag dat ploeggenoot Selim Amallah na tien minuten de eerste goal van de avond voor zijn rekening nam.

Tannane deed een uur mee bij Marokko, waar Ziyech een halfuur voor tijd inviel. Bij de 2-0 van Youssef En Nesyri die twintig minuten voor tijd op de borden werd gezet, had de Chelsea-speler direct een groot aandeel. Dat gold ook voor de 3-0, waarbij Ziyech de bal uit een vrije trap richting En Nesyri werkte die succesvol afrondde. De spits van Sevilla en concurrent van Luuk de Jong scoorde zodoende twee keer. De eretreffer kwam er nog wel voor Senegal, dat via een rake penalty van Ismaila Sarr in de 86ste minuut nog iets terug deed. De penalty werd toegekend nadat Nordin Amrabat de bal op zijn arm had gekregen.