De Roon onder de indruk: "De Boer wil nog meer verduidelijken"

9 oktober 2020, 14:18

De samenwerking met Frank de Boer bevalt Marten de Roon vooralsnog goed. De 27-jarige middenvelder ziet dat de nieuwe bondscoach de lijn-Koeman probeert door te trekken, maar merkt ook een aantal verschillen op. Zo probeert De Boer de manier waarop Oranje druk zet te veranderen.

"Het ging goed, maar ook onder Koeman speelden we vaak één helft minder en dan moesten we dingen aanpassen voordat het goed ging", zegt De Roon in gesprek met de NOS. "We zijn nu aan het zoeken naar een een plan B, waardoor we ons sneller kunnen aanpassen en niet hoeven wachten tot de rust waarin we tegen een achterstand aankijken."

Tegen Mexico ging er nog veel fout, maar dat doet niet af aan de indruk die De Boer op De Roon heeft gemaakt. "Hij is betrokken, probeert wat extra teambesprekingen te houden en zijn stem te laten horen", vertelt hij. "Hij wil op dezelfde weg doorgaan, maar nog meer verduidelijken. Het gaat om de details, vindt hij, het grote geheel is er wel. En daar zijn we het mee eens."

De Roon geeft aan dat De Boer veel over laat aan assistent-bondscoach Dwight Lodeweges. "Maar hij is zelf misschien nog wel meer betrokken bij de besprekingen dan Koeman op een gegeven moment was, want die zag dat het wel liep. Het is goed dat hij zijn stempel drukt, dat hij aanwezig is", aldus De Roon, die zich realiseert dat niet de bondscoach, maar de spelers het verschil moeten maken. "Een coach dat met de borst vooruit doet of met de rug naar de camera, maakt niet uit. Uiteindelijk moeten de spelers het op het veld doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen