KNVB niet in paniek na nieuwe corona-afgelasting

9 oktober 2020, 09:54

Door een corona-uitbraak werd donderdag een streep gezet door de Eerste Divisie-topper tussen NAC Breda en De Graafschap. Het was alweer de derde wedstrijd in een week tijd die door de KNVB werd geschrapt. Dat is voor de voetbalbond aanleiding geweest om clubs nog eens te wijzen op het naleven van de coronaprotocollen.

"Dat is iets anders dan in paniek zijn. Daarvan is bij de KNVB absoluut geen sprake", laat Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, weten aan het Algemeen Dagblad. "We hebben in de competitieschema's ruimte ingebouwd om zo nodig te schakelen. Er kan eens een wedstrijd worden uitgesteld of in een ander stadion worden gespeeld wanneer in een bepaalde stad een uitbraak is. In die zin zal het coronavirus heus invloed houden. Maar opnieuw stoppen met de competities? Nee, dat zien we niet gebeuren."

Lees ookCorona zet streep door topper tussen De Graafschap en NAC

Eerder werd in de Eredivisie RKC Waalwijk - PEC Zwolle en in de Eerste Divisie Almere City FC - FC Den Bosch geschrapt vanwege een corona-uitbraak "Het feit dat de besmettingen aan het licht zijn gekomen bij die clubs, is mede te danken aan het feit dat we in het voetbal zo intensief testen", vertel Bluyssen. "Sterker: er is geen beroepsgroep waarin zo intensief getest wordt als in het voetbal. Je kunt het dus ook positief uitleggen. Tegenover de drie afgelaste wedstrijden staan veel meer wedstrijden die wél gewoon doorgang konden vinden. Juist omdat we de situatie zo goed monitoren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen