Van de Looi na zevende zege: "We rekenen ons nog niet rijk"

Van de Looi na zevende zege: "We rekenen ons nog niet rijk"

8 oktober 2020 – Erwin van de Looi is met Jong Oranje dicht bij kwalificatie voor het EK. De Nederlandse talenten waren donderdagavond veel te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Gibraltar en wonnen met 5-0. Het was voor Jong Oranje alweer de zevende zege in zeven wedstrijden, maar bij Van de Looi gaat de vlag nog niet uit.Jong Oranje had geen kind aan Jong Gibraltar, dat nog geen enkel doelpunt maakte in de EK-kwalificatie en zich beperkte tot verdedigen. Dat hebben we ook in de uitwedstrijd gezien. Leuk is het niet, maar het is hun goed recht om zo te spelen. Ik vind dat je altijd alleen naar jezelf moet kijken. Bij een betere uitvoering hadden we meer kunnen scoren. We maakten echter niet altijd de goede keuzes", aldus Van de Looi bij OnsOranje.

Aan het einde van de eerste helft begon Jong Oranje beter te spelen. "Het is heel lastig spelen wanneer je zo weinig ruimte hebt, maar in die fase zag je dat er meer dynamiek in ons spel kwam. Dat had direct effect. Het was ook goed om te zien dat we vaak profiteerden van onze opkomende backs. Dat was in voorgaande duels ook een wapen. Uiteindelijk kunnen we spreken van een hele gemakkelijke overwinning. Hoewel we er heel goed voor staan, rekenen we ons nog niet rijk. Wel hebben we weer een horde genomen op weg naar het EK."

Jong Oranje staat nu op 21 punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn negen punten meer dan Jong Portugal, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. In de laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie komen de beste teams elkaar nog tegen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021