België geeft oefenzege weg, nieuwe Engelse doelpuntenmakers

8 oktober 2020, 23:37

België en Ivoorkust hebben donderdagavond in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. De Belgen stevenden dankzij een doelpunt van Michy Batshuayi af op een zege, maar in de slotfase gaf de debuterende Sebastiaan Bornauw een strafschop weg. Franck Kessié benutte de penalty, waardoor het duel in 1-1 eindigde. Engeland was in een Brits onderonsje met 3-0 te sterk voor Wales. Danny Ings maakte de mooiste goal van de avond.

België - Ivoorkust 1-1

Verheffend was het niet wat België en Ivoorkust donderdag lieten zien. De meeste grote namen ontbraken dan ook bij de Belgen. Zinho Vanheusden en Alexis Saelemaekers maakten als basisspelers hun debuut voor de Rode Duivels. Laatstgenoemde was na rust betrokken bij de 1-0. Zijn voorzet werd binnen twee instanties tegen de touwen gewerkt door Batshuayi. Het was voor de aanvaller alweer zijn zevende doelpunt in zijn laatste vijf interlands.

Het lukte België niet om de oefenzege over de streep te trekken. Een paar minuten voor tijd trok Bornauw Wilfried Zaha naar de grond. Serdar Gözübüyük, die de wedstrijd leidde, wees naar de stip en Kessié maakte er vanaf elf meter 1-1 van.

Engeland - Wales 3-0

Net als België trad Engeland tegen Wales niet aan op volle sterkte. Bondscoach Gareth Southgate gaf een groot aantal spelers een kans, onder wie de debuterende Dominic Calvert-Lewin. De aanvaller van Everton maakt dit seizoen veel indruk in de Premier League en scoorde al zes keer in vier competitiewedstrijden. Donderdag had hij bij zijn eerste interland slechts 26 minuten nodig om tot scoren te komen. Met een kopbal opende hij de score tegen Wales.

Conor Coady van Wolverhampton Wanderers, die ook nog nooit scoorde voor Engeland, verdubbelde tien minuten na rust de marge. Danny Ings maakte de nieuwelingen-hattrick compleet door na een uur met een fraaie omhaal de eindstand op 3-0 te bepalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen