Oranje treft Noord-Macedonië of Georgië volgend jaar op EK

8 oktober 2020, 22:45

Het Nederlands elftal is donderdagavond weer wat wijzer geworden wat betreft het EK van volgend jaar. Roemenië wordt in elk geval niet de derde groepsgenoot. De EK-droom van de Roemenen spatte uiteen door een 2-1 nederlaag in en tegen IJsland. Oranje treft daardoor de winnaar van Georgië tegen Noord-Macedonië tijdens de eindronde.

IJsland - Roemenië 2-1

Roemenië had de laatste plek in de EK-groep van Oranje ingevuld als het de play-offs van Divisie A had gewonnen. In de halve finale ging het echter meteen mis voor de Roemenen. Door twee doelpunten van Gylfi Sigurdsson won IJsland met 2-1 in Reykjavik. De IJslanders melden zich over een maand in de finale, waarin Hongarije de tegenstander zal zijn. De Hongaren waren donderdag met 1-3 te sterk voor Bulgarije.

Noord-Macedonië - Kosovo 2-1

Door de uitschakeling van Roemenië wordt de winnaar van de play-offs van Divisie D de derde tegenstander van het Nederlands elftal op het EK. Georgië plaatste zich als eerste voor de finale door met 1-0 te winnen van Wit-Rusland en later op de avond kwalificeerde Noord-Macedonië zich voor de eindstrijd door Kosovo met 2-1 te verslaan. Ibrahim Dresevic (Heerenveen) en Arber Zeneli (ex-Heerenveen) konden de nederlaag niet voorkomen.

Nederland is bij het EK ingedeeld in Groep C, samen met Oekraïne en Oostenrijk. Het team van bondscoach Frank de Boer zal alle groepswedstrijden in Nederland spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen