Jong Oranje hoeft niet diep te gaan om vijf keer te scoren

Jong Oranje hoeft niet diep te gaan om vijf keer te scoren

8 oktober 2020 – Jong Oranje heeft donderdagavond de zevende wedstrijd in de EK-kwalificatie probleemloos gewonnen. In De Koel zetten de Nederlandse talenten hun leeftijdsgenoten met 5-0 opzij. Dani de Wit (twee keer), Ferdi Kadioglu, Deyovaisio Zeefuik en Jurgen Ekkelenkamp maakten in Venlo de doelpunten. Jong Oranje blijft door de simpele zege foutloos in de kwalificatiecampagne. De vorige ontmoeting met Jong Gibraltar in november vorig jaar eindigde in een 0-6 zege voor Jong Oranje. AZ-middenvelder De Wit was toen drie keer trefzeker. Hij had donderdag zeven minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken tegen de voetbaldwerg. Na een snel genomen vrije trap prikte De Wit op aangeven van Myron Boadu van dichtbij de 1-0 binnen.

Het duurde niet lang alvorens het team van bondscoach Van de Looi de marge verdubbelde. Uit een voorzet van Mitchel Bakker scoorde De Wit zijn tweede van de avond. Na weer een assist van Boadu maakte Kadioglu er vlak voor rust 3-0 van. Na rust sloegen de Nederlandse talenten nog tweemaal toe. Na een afgekeurd doelpunt van Cody Gakpo scoorde Zeefuik de 4-0, de debuterende Ekkelenkamp nam de 5-0 voor zijn rekening.

Jong Oranje vervolgt dinsdag de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Jong Cyprus. De grote concurrent van de Nederlandse talenten is Jong Portugal, dat nu negen punten achterstand heeft, maar wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 25 februari 2021

  2. woensdag 24 februari 2021