Transferweekje: De Roon, De Bruyne en afgeketste deals

10 oktober 2020, 15:46

In de meeste landen zit de transfermarkt sinds deze week op slot. Clubs deden in de laatste dagen van de zomerse transferwindow volop zaken, al kwamen niet alle deals rond. In deze editie van Transferweekje blikken we terug op de transfers die niet plaatsvonden, maar kijken we tegelijkertijd vooruit naar wat er de komende maanden staat te gebeuren.

Niet voor iedereen feest

Kai Havertz verkaste naar Chelsea, Leroy Sané werd vastgelegd door Bayern München en Gareth Bale keerde terug naar Tottenham Hotspur. Ook in de corona-zomer vonden toptransfers plaats, al bleven veel spelers ondanks hardnekkige geruchten gewoon bij hun club. Lionel Messi was weken onderwerp van gesprek nadat hij zijn vertrekwens kenbaar maakte, maar speelt nog gewoon bij FC Barcelona. De Catalaanse club hoopte Memphis Depay over te nemen van Olympique Lyon, maar de deal kwam maar niet rond. Manchester United slaagde er niet in Jadon Sancho over te nemen van Borussia Dortmund, terwijl Arek Milik tegen alle verwachtingen in bij Napoli bleef. In de Eredivisie waren Timo Baumgartl (PSV) en Gyrano Kerk (FC Utrecht) op weg naar de uitgang, maar ook voor dit tweetal bleef een vertrek uit uit.

No deal

De Nederlandse Deadline Day was niet voor iedereen een heuglijke dag. FC Groningen deed nog een laatste poging om Abdou Harroui los te weken bij Sparta Rotterdam, maar slaagde daar niet in. Een buitenkansje, waar Mark-Jan Fledderus op hoopte, kwam evenmin voorbij. Joshua Zirkzee voelde wel wat voor een huurtransfer naar de Eredivisie, maar blijft in elk geval tot de winterstop bij Bayern München. FC Emmen was volgens RTV Drenthe naarstig op zoek naar een aanvallende versterking, maar haalde niemand op de laatste dag van de zomerse transferwindow. En Go Ahead Eagles waagde tevergeefs een poging voor Dylan Vente, die de komende maanden in het beloftenteam van Feyenoord blijft voetballen.

Özil mag weg

Mesut Özil voorkwam deze week het ontslag van mascotte Gunnersaurus, maar lijkt zelf geen toekomst meer te hebben bij Arsenal. Donderdag werd bekend dat de Duitse aanvallende middenvelder niet is ingeschreven voor de groepsfase van de Europa League. Als een enorme verrassing kwam dat niet, want Özil speelde in maart zijn laatste wedstrijd voor Arsenal. Het contract van de Duitser loopt over een jaar af, maar Arsenal hoopt volgens Daily Mirror in de winter al afscheid te kunnen nemen van Özil. Een vertrek naar de Amerikaanse MLS wordt beschouwd als meest logische optie.

Toptransfer voor De Roon?

Marten de Roon ziet zijn sterke ontwikkeling bij Atalanta mogelijk beloond worden met een toptransfer naar Chelsea. Volgens Daily Express is de 29-jarige middenvelder in beeld bij de Engelse grootmacht als alternatief voor Declan Rice. Frank Lampard wilde deze zomer graag nog een controleur aan zijn selectie toevoegen, maar Chelsea slaagde er niet in om Rice los te weken bij West Ham United. De Roon beschikt bij Atalanta over een aflopend contract en is derhalve een interessante optie voor The Blues. Maar als hij zijn contract bij de Italiaanse club niet verlengt, zullen zich ongetwijfeld meer clubs voor hem melden.

Manchester City wil verlengen met De Bruyne

Het gaat in deze rubriek vaak over (mogelijke) transfers, maar soms ook over spelers die juist langer bij hun clun blijven. Dat geldt bijvoorbeeld voor Kevin De Bruyne, die verkozen werd tot beste speler van het afgelopen Premier League-seizoen en die enorm gewaardeerd wordt bij Manchester City. Volgens diverse Belgische media is de club dicht bij een langere verbintenis voor de 29-jarige vedette. Het Laatste Nieuws stelt dat er al een akkoord bereikt is met de middenvelder over een contract tot 2025. Zijn huidige contract loopt in 2023 af. Komt het contract er inderdaad, dan wordt hij de best betaalde speler in de geschiedenis van de club. Momenteel verdient hij naar verluidt zo'n achttien miljoen euro, een bedrag dat nog behoorlijk kan oplopen als zijn nieuwe verbintenis daadwerkelijk van de grond komt.

SC Heerenveen kan in winterstop gaan investeren

SC Heerenveen wist de kas goed te spekken deze transferzomer. De transfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou leverde de Friezen 12,5 miljoen euro op, evenals de verkoop van Hicham Faik (7 ton). Ook enkele oud-spelers maakten mooie transfers, waar de club van meeprofiteerden. Het gaat om Hakim Ziyech (1,8 miljoen), Sam Lammers (1 miljoen) en Sven Botman (8 ton). De club haalde al een flink aantal spelers terug, maar heeft nog voldoende budget om ook in de winter weer de transfermarkt op te gaan. Volgens Leeuwarder Courant voert de club momenteel al gesprekken met een doelman, die bij zijn huidige club eerst zijn verbintenis moet laten ontbinden voor hij naar Friesland kan komen. Ook het langer vastleggen van Sherel Floranus staat op de Friese to-do-list

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen