De Jong: "Voetbalwereld is Ihattaren een beetje voorbijgesneld"

8 oktober 2020, 18:29

Er is de laatste tijd veel gezegd en geschreven over Mohamed Ihattaren. De achttienjarige PSV'er worstelt met zijn vorm en voldoet vooralsnog niet aan de verwachtingen van trainer Roger Schmidt. Ook technisch manager John de Jong ziet dat Ihattaren het lastig heeft. In gesprek met FOX Sports bespreekt hij de situatie van de veelbesproken middenvelder.

"Ik denk, en dat is mijn persoonlijke visie, dat de dynamische en opportune voetbalwereld hem een beetje is voorbijgesneld. Het is een jongen van achttien jaar. We moeten hem nu helpen, vertrouwen geven, rust rondom hem creëren en en dan weet ik zéker dat zijn talent komt bovendrijven", aldus de Jong, die aangeeft dat er veel met Ihattaren wordt gesproken. "Dat doe niet alleen ik, maar ook een trainer, een assistent en onze perschef. Iedereen is bezig om hem rust te geven."

PSV trok op de laatste dag van de zomerse transferdeadline drie spelers aan die net als Ihattaren op het middenveld uit de voeten kunnen: Adrian Fein, Marco van Ginkel en Mario Götze. Laatstgenoemde kan als directe concurrent voor Ihattaren worden gezien. Götze zal enkele weken nodig hebben om fit te worden, maar dan waarschijnlijk ook spelen. Voor Ihattaren wordt het er dus niet makkelijker op.

"Wie hij vertrouwt? Zijn familie, de club, alle mensen om hem heen. Maar we moeten niet té veel mensen om hem heen krijgen. Hij moet zich focussen op het ontwikkelen van het talent dat hij heeft. Daar moeten we hem bij helpen. Wat er allemaal op afkomt en buiten het voetbal om met hem gebeurt, kunnen we natuurlijk moeilijk 24 uur monitoren. We moeten ons focussen op het voetbal en de club. Hij wil slagen bij ons en wij willen dat hij slaagt bij PSV", besluit De Jong.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen