Liverpool haalt keeper Pitaluga, maar Ajax hoeft niet vrezen

8 oktober 2020, 15:24

Liverpool heeft zich donderdagmiddag versterkt met keeper

Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/marcelo-de-araujo-pitaluga-filho">Marcelo Pitaluga (17). Het talent komt over van Fluminense en wordt toegevoegd aan de A-selectie, maar gaat zijn wedstrijden in principe nog in de jeugdteams van The Reds spelen. 

Dat heeft Liverpool bekend gemaakt. Vorig seizoen heeft Pitaluga op de bank gezeten bij het eerste team van de Braziliaanse club en was de doelverdediger bij het Braziliaanse O17-team dat vorig jaar het WK in eigen land won. Bij de Braziliaanse club werkte hij samen met de broer van Liverpool-keeper Alisson Becker, Muriel, die de eerste keeper is van Fluminense.

"Nu Marcelo hier is, moeten we hem de juiste opleiding geven", vertelt de Nederlandse keeperstrainer Eddy Achterberg (foto). "Hij is nog erg jong, er is geen druk voor hem omdat hij nog een lange weg te gaan heeft en er nog veel werk aan de winkel is. Hij zal zich hier moeten settelen, het voetbal is hier heel anders dan in Brazilië."

Ajax zal in principe niet hoeven vrezen voor Pitaluga. Hoewel Alisson Becker geblesseerd is en vermoedelijk het Champions League-treffen met de Amsterdammers moet missen en Adrián een heel onzekere indruk maakt, zal het Braziliaanse talent niet het doel verdedigen tegen Ajax. De keeper sluit op de trainingen weliswaar aan bij de A-selectie, maar speelt zijn wedstrijden in het O23-team.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen