Transfermarkt: record aantal huurtransfers en daling sommen

8 oktober 2020, 10:56

De transfermarkt is door de coronacrisis wat anders verlopen dan normaal. Uit de cijfers blijkt dat er meer huurlingen zijn dan ooit in de grootste vijf competities van Europa, terwijl de transfersommen in de Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga en Serie A met 43% (!) is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van CIES. Met name in Spanje is de boel over de kop gegaan in de transfercijfers, wat logisch is, want Real Madrid hield de hand helemaal op de knip, terwijl FC Barcelona alleen Sergino Dest presenteerde. Het aantal transfers over de hele competitie ging zelfs met 75% naar beneden in Spanje, waar de regels vanuit La Liga en de overheid (bij staatssteun) zeer strikt waren. Mede daarom ging de overgang van Memphis Depay bijvoorbeeld niet door

Lees ook: Minder druk op transfermarkt: "Daar is echt bijna niets gebeurd"

In de Premier League viel de schade juist wel weer mee in de hoeveelheid transfers, want in Engeland werden er slechts tien procent minder transfers gedaan dan 'normaal'. Wel werden er meer huurtransfers dan ooit gedaan (30%), terwijl ook een groot deel van de overgangen transfervrije spelers waren (33,2%) in de grootste vijf competities.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen